юни 5, 2016
2805 Views
0 0

Кеф ти там: Венеция е най-великата авантюра в историята на Европа.

Написано от
Кеф ти там: Венеция е най-великата авантюра в историята на Европа.

Кеф ти там: Венеция е най-великата авантюра в историята на Европа.

Град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения.
Тук е невъзможно да се загубите, макар че има доста отвличащи вниманието ви обекти – мостове, дворци, и вода, много вода.

На всяка уличка има табелки, указващи къде е моста „Риалто“ и площад „Сан Марко“. Мостовете тук са много – около 400 и най-знаменитият е „Риалто“, най-широката улица е „Канале Гранде“.

По водните улици венецианците, пък и туристите , се предвижват с катери – таксита, обществени трамваи – вапоретто, гондоли и лодки. Е, гондолата е доста скъпо удоволствие – половин час ще ви коства между 60 и 120 евра, в зависимост от способността да се пазарите.

Самите гондолиери са в черни панталони, и черни шапки, като непрекъснато повтарят: „Гондоле“.
Но да видиш Венеция от водата -това означава, да се убедиш в нейното реално съществуване. Всъщност най-трудното тук е да повярваш в собственото си пребиваване в „Невестата на морето“.

Венеция, разбира се, е забележителен град. Уникален град. Това е град, който сам по себе си е празник.
На пръв поглед е музей под открито небе. Венеция е застроена на 117 островчета, и на територията й има около 150 канала и над 400 моста.

Здравейте приятели на Kefche.info!
Ако четете това значи сте решили да си починeте от тежкото ежедневие или просто да разцъкате в нета да убиете скуката !

Ако искате да ни изпратите някой смешна снимка, виц, видео или мъдрост и това да стане достояние до повече хора ние с радост ще публикуваме това!

Моля изпращайте Вашите приятни мигове и емоции на контакти и ние ще ги направим достояние на повече хора !
Няма нищо по-приятно от това да накарате някой да се усмихне ! Внимание смехът е заразителен и нека да разболеем повече хора!

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Категория:
Кеф ти там

Leave a Comment